Bekerfinale Vlaams-Brabant georganiseerd door BC Opwijk

May 8, 2018

 

Wat vorige jaar, na het bekerweekend in Diest, begon als een zot gedacht als "laten we dit ook eens proberen" werd het weekend van 5 en 6 mei werkelijkheid.

 

BC Opwijk haalde het bekerweekend Vlaams-Brabant naar onze gemeente.

Dinsdag 1 mei werden de 4 halve finales gespeeld.

Voor de senior heren waren dit Lubbeek tegen onze buurgemeente Merchtem en Tienen tegen onze eigen Heren A.

Hierbij hoopten we op een mooie finale tussen Merchtem en Opwijk. Maar het mocht niet zijn. Merchtem verloor tegen een heel sterk Lubbeek (2e prov). BC Opwijk kon wel winnen tegen Tienen en mocht op zaterdag 5 mei de finale spelen.

 

BC Opwijk Heren A waren wel gewaarschuwd. Lubbeek zou geen makkie worden om na de wedstrijd de beker in de lucht te kunnen steken.   Omdat Lubbeek één niveau lager speelt, kreeg het in begin van de wedstrijd 5 punten bonus. Met een driepunter van Bosmans (Lubbeek) stonden de bezoekers meteen 8-0 voor. Maar Opwijk maakte de kloof snel ongedaan. Neil De Bie bracht BC Opwijk op gelijke hoogte (11-11).

 

Toch kon Lubbeek opnieuw uitlopen, na het eerste kwart stond het 25-21. Lubbeek kwam sterk uit de kleedkamer en algauw stond het 53-45. Maar verder liet BC Opwijk hen niet uitlopen.

Aan het eind van het derde kwart stond het 62-58. Het vierde kwart werd een thriller, een echte nek aan nek race, maar eind goed al goed… het was BC Opwijk dat de overwinning op zak kon steken. Dit was echt wel een grote kers op de taart voor een jaar lang werken, top 2 eindigen in competitie, volgend jaar naar 2e Landelijke. Proficiat aan Fred en zijn team!

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square

Dorpstraat 85B, 1785 Brussegem  

Tel. 02 460 42 93

• Cursiefje@leleu.be

© 2020 't Cursiefje | Made by Leleu Group

Leleu Group_white_LS.png