Smartphone loze woensdag in Londerzeel

May 17, 2018

 

De kinderraad van Londerzeel stelde het idee voorop om een smartphoneloze woensdag te introduceren. Met dit initiatief willen ze mensen (en vooral jongeren) bewust maken van hun smartphonegebruik. De kinderraad vreest namelijk dat meer en meer mensen het sociale contact met hun omgeving dreigen te verliezen door steeds meer tijd op smartphone, tablet en dergelijke door te brengen. Daarom werd een oproep geplaatst om op woensdag 16 mei even de smartphone aan de kant te laten. Tijdens deze namiddag konden (klein)kinderen met hun (groot)ouders samen buiten spelen. Op deze smartphonevrije dag organiseerde de jeugddienst een ‘Pagaddertocht’ met allerhande gratis activiteiten voor jong en oud in het thema ‘piraten’.

 

Schepen van jeugd Gerda Verhulst: “Het  is belangrijk dat jongeren samen spelen en dat kan best zonder afgeleid te worden door die veeleisende sociale media.  Een medium dat nooit stopt en niet aflatende aandacht vraagt. Daarom vond ik het een schitterend idee van onze kinderraad, dat wijst er immers op dat  jongeren wel behoefte hebben om fysiek contact met hun vriendjes te hebben”

 

Hieronder 2 zelfgemaakte affiches

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square

Dorpstraat 85B, 1785 Brussegem  

Tel. 02 460 42 93

• Cursiefje@leleu.be

© 2020 't Cursiefje | Made by Leleu Group

Leleu Group_white_LS.png