5de Streekbierenloop en de 9de Roparun-doortocht in Opstal

May 18, 2018

 

De groep 'Hartelijk Opstal' organiseert op Pinksterzondag 20 mei 2018 voor de 9de keer de Roparun in Opstal en voor de 5de keer de Streekbierenloop.

Dit gaat gepaard met heel wat gratis randanimaties en zelfs een optreden van de coverband "Blind Date" staat op het programma.

 

Ook organiseert men voor de 5de keer de Streekbierenloop. Per ronde van 2 km krijgt men een bonnetje waarmee men achteraf de bieren kunnen ophalen. 

Wandelen is ook toegestaan. 

 

Elk jaar kiest de groep een ander thema. "Na het wildbreien, bloemen en sterren kozen we dit jaar muziek als thema onder de slogan 'Den Opstal zingt' ".

 

 

Vrijwilligers en bewoners zijn maanden op voorhand bezig om te knutselen om het parcours te versieren. "Ook hebben we dit jaar bij elk huis op het parcours ballonnen met muzieknoten verdeeld. We organiseren met 8 mensen, maar in het Pinksterweekend (zaterdag,zondag én maandag) kunnen we op heel veel vrijwilligers rekenen. (opbouw/afbraak/helpers tijdens Streekbierenloop en optredens/drank, catering,....)"

De opbrengst van dit evenement gaat naar Erkrido - KOTK-Buggenhout. "De vorige edities konden we telkens 5.000€ schenken aan hen. Met de goeie weersvooruitzichten voor het weekend belooft dit weer een schitterende editie te worden".

 

Voor de Streekbierenloop waren er in 2014 bij de 1ste editie 174 deelnemers, vorig jaar reeds 330. Dit jaar zijn er reeds 95 voorinschrijvingen, wat ongeveer hetzelfde is als vorig jaar.

Daginschrijvingen zijn mogelijk vanaf 15u zondag. 
Verschillende brouwerijen sponsoren een deel van de bieren van de Streekbierenloop en deze bieren worden dan ook tijdens de optredens verder geschonken in hun origineel glas. 

 

De doortocht van de Roparunners is voorzien vanaf 18 uur en de avond wordt afgesloten met het concert van Blind Date om 21:30 

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square

Dorpstraat 85B, 1785 Brussegem  

Tel. 02 460 42 93

• Cursiefje@leleu.be

© 2020 't Cursiefje | Made by Leleu Group

Leleu Group_white_LS.png