Tweemaal inbraak bij jeugdhuis Barcode in Wemmel

May 23, 2018

 

Op de nacht tussen vrijdag en zaterdag zijn 2 inbraken gebeurd in het jeugdhuis Barcode.
Jeugdhuisvoorzitter Daan Vermeerbergen verteld ons zijn verhaal.

Daan: ”Vrijdagavond na een verjaardagsfeestje was ik alleen nog aan het opkuisen, toen er 2 gasten binnenkwamen die ik al kende van rond het jeugdhuis te hangen. Ik wou vriendelijk zijn, want het was die jongen zijn verjaardag en liet hen binnen aan de toog en heb hen zelfs nog op cola getrakteerd. Ondertussen was ik zelf de toog en zaal aan het opkuisen. Ik liet hen ook hun muziek opzetten en ze vroegen me om een foto te maken van hun 2, ondertussen babbelden we wat bij over de problemen  rond het jeugdhuis met jongeren die andere mensen lastig vallen. Ze bevestigden dat ze dat niet vonden kunnen en dat je respect moest hebben…

 

Ik moest ook heel dringend plassen, maar durfde hen niet echt alleen te laten, maar uiteindelijk moest ik toch wel gaan. Ik heb mij gehaast zodat ik snel zou kunnen checken dat er niets aan de hand was. Toen ik terug uit de WC's kwam, liepen ze net naar buiten, doen alsof ze druk telefoneerden en snel door moesten. Ik rook toen onraad en zag naast de toog al een briefje van €10 liggen. Snel ging ik naar de kassa en zag ik dat deze leeggemaakt was met de grootste briefjes (1 van 50 euro en enkele 20's en 10's, in totaal voor iets van een 200 euro).
Het was niet zo slim van hen, want ik had hun Facebook, foto van hun en hun gegevens. Ik heb de politie laten komen, maar natuurlijk waren ze ondertussen al lang verdwenen. 

Maar dit was nog niet genoeg voor hen, want de volgende ochtend zijn ze om 11u30 teruggekomen om op klaarlichte dag met een kassei de ruit in te gooien. Ik werd gewekt door het alarm dat afging en haastte me naar het jeugdhuis, maar daar gebleken waren ze al weg met de kassa (waar nog enkele briefjes van 10 en 5 in zaten en vooral kleingeld.) 

 

Er staan daar camera's dus we wisten dat het dezelfde waren. Een mevrouw (die ik ook wil bedanken) kwam net uit de Lidl en zag een van de verdachten lopen met onze zwarte en zware kassa, ze vond dit niet normaal dus heeft ze die jongen gevolgd terwijl ze aan het bellen was met de politie.
De politie is snel achter hen aan gekomen en de dader besloot dan maar het park in te vluchten en daar de kassa in de vijver te dumpen.
Politie vond ook alleen maar 5 euro bij hem op zak, dus waarschijnlijk kassa en inhoud de vijver “ingebonjourd”. 

 

 Schade is vooral wéér een ruit en de kassa-inhoud. Er stond nog een verjaardagfeestje gepland de dag nadien en deze is kunnen doorgaan, voor de komende weken ging het iets kalmer zijn, we zijn nog van plan de CL-finale uit te zenden en de oefenwedstrijden van de Rode Duivels, want de examens staan ook voor de deur.

 

De daders hun identiteit zijn bevestigd en 1 van de twee daders is op heterdaad betrapt in het park. Geen idee wat er verder mee gaat gebeuren.

In juni/juli ging de gemeente zowel deuren als ramen vervangen ter inbraakpreventie, dit was gepland na de vorige inbraak 2 jaar geleden. Ook het alarm is vernieuwd geweest, maar iemand met een kassei kan je moeilijk tegen houden met al dan niet dubbel glas. 

De buurt is de laatste jaren wel een heel pak onveiliger geworden en vaak is het jeugdhuis of zijn bezoekers slachtoffer. Ramen ingegooid met brandblussers, fietsen en handtassen gestolen, bezoekers die op de parking worden lastiggevallen. 
Politie en gemeente zijn bewust van het probleem, hopelijk volgt er snel actie, want het zijn altijd dezelfde gasten die voor overlast zorgen.”

 

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square

Dorpstraat 85B, 1785 Brussegem  

Tel. 02 460 42 93

• Cursiefje@leleu.be

© 2020 't Cursiefje | Made by Leleu Group

Leleu Group_white_LS.png