Definitief einde jeugdhuis Mamoet

May 24, 2018

Jeugdhuis Mamoet werd eind de jaren '80 onafhankelijk en zonder subsidies opgericht door een groepje vrienden. Toen café de Grimlach failliet ging namen ze dit over.

Ze sloegen de handen in elkaar om een ontmoetingsplaats voor jongeren in Grimbergen te creëren.

Ze doopten het 'Mamoet’, omdat dat naar eigen zeggen wel ‘sterk’ klonk.

Meer dan 20 jaar hebben Grimbergse jongeren in de Mamoet getapt, gepoetst, optredens georganiseerd en onvergetelijke momenten beleefd. Er werden vriendschappen voor het leven gesmeed.

En nu wordt het gebouw afgebroken. Het kruispunt aan de Vilvoordsesteenweg wordt opnieuw aangelegd om de verkeersinfrastructuur te verbeteren.

 

Hiermee komt definitief een einde aan wat voor verschillende generaties Grimbergenaren hun ontmoetingsplaats was tijdens hun jeugd. Een aantal vrienden-oprichters wil daarom nog een laatste keer alle ex-Mamoeters bij elkaar brengen en dit tijdens de Last Mamoet Party op zaterdag 26 mei vanaf 20 uur in het Fenikshof. De opbrengst van de avond wordt geschonken aan een Grimbergs jongerenproject dat later nog bekend gemaakt wordt.

 

De Last Mamoet Party is een samenwerking over verschillende generaties Grimbergenaren heen.  “We zien het als een uit de hand gelopen koffietafel”, zegt Ward Cornelissen, één van de drijvende krachten achter het project. 

“We gaan jeugdhuis Mamoet met deze laatste party begraven, maar we hopen op een verrijzenis.”  De opbrengst schenkt de organisatie aan een nieuw Grimbergs jongerenproject. 

“De erfenis van de Mamoet willen we bewust besteden aan een project waardoor de Grimbergse jeugd elkaar kan blijven ontmoeten in het centrum van het dorp”, zegt Ward.

 

Zaterdag 26 mei wordt de aftrap gegeven om 20u in zaal Fenikshof met een koffietafel, waar de koffie en koffiekoeken zullen vervangen worden door hapjes en een gratis vat bier.  Er zal een permanente projectie te zien zijn van foto’s door de jaren heen en een verzameling van spullen uit de tijd van toen, uit privé-collecties van ex-Mamoeters. Drie DJ’s, van verschillende generaties, gaan er een onvergetelijke en knallende afscheidsparty van maken.

 

Speciaal voor dit afscheid heeft de organisatie een origineel Mamoet t-shirt als collectors item laten ontwikkelen en een fotoboek met honderden foto’s en tientallen quotes die ex-Mamoeters op de website www.mamoet.be konden posten.

Op diezelfde website kunt u meer informatie vinden over de voorverkoop van tickets, voorverkoop adressen en het online bestelformulier voor het boek en t-shirt.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square

Dorpstraat 85B, 1785 Brussegem  

Tel. 02 460 42 93

• Cursiefje@leleu.be

© 2020 't Cursiefje | Made by Leleu Group

Leleu Group_white_LS.png