Bewoners Papenboskant in Meise afgesloten zonder waarschuwing

June 7, 2018

 (situatie 2014)

Door asfalteringswerken aan de A12, waarbij slecht gecommuniceerd werd met de omwonenden, was er even paniek in de Papenboskant te Meise. Ook werd Andy Van Haesendonck, van het bedrijf Tip Top Print, viel uit de lucht door de plotselinge afsluiting.

 

De situatie aan het smalle straatje aan de A12 is al enkele jaren het gespreksonderwerp bij de omliggende inwoners.

Er is geen degelijke invoerstrook van het straatje naar de drukke A12 en dit probleem is geëscaleerd na een gedeelde video van twee personen die spook reden op de A12 ter hoogte van het Neromhof. 

Een paar weken na deze video besloot bevoegd minster Weyts alle toegangen naar de A12 af te sluiten.

 

"1 ding zagen ze wel over het hoofd" vertelde Andy ons. "De op- en afrit aan het Neromhof kunnen ze niet afsluiten, want uitzonderlijk vervoer mag niet over de brug van Meise. Dus hier werd het probleem al niet weggehaald. Fast forward met een paar maanden, alle andere afritten zijn ondertussen wel al terug open behalve die van ons, want de statistieken zeggen dat het hier gevaarlijk is. Op al die jaren dat wij hier zijn is hier nog geen enkel ongeval gebeurd, alle (dodelijke) ongevallen gebeuren aan de lichten van Londerzeel en niet hier. Dus ja wij voelen ons wel grotendeels geviseerd door de bevoegde instanties."

 

De gemeente en de lokale politie volgt Andy zijn verhaal en pleiten zelf voor de heropening van de op- en afrit, het maakt het makkelijker voor hulpdiensten om sneller op locatie te geraken bij noodgevallen.

 

"Om nu terug te komen naar de lokale werken van deze week. Wij staan volledig achter de beslissing achter de vernieuwing van deze baan. Sinds de afsluiting van de A12 heeft onze straat veel zwaar verkeer moeten verduren. Wij hadden schrik om op termijn een volledig verwoeste baan te hebben. Wel jammer dat niet de hele straat tot bij ons vernieuwd werd.

Het probleem zit hem vooral in het gebrek aan communicatie. Moest ik niet toevallig op Facebook een bericht hebben gelezen omtrent deze werken, dan wisten wij van niets.

Wij hebben uiteraard meteen contact opgenomen met de gemeente om meer informatie te krijgen omtrent deze werken. Er werd ons gelukkig medegedeeld dat de betonblokken aan de A12 tijdelijk verplaatst werden om zo een doorgang te creëren. Zonder dat was geen enkele doorgang mogelijk voor zowel ons, als onze klanten/leveranciers als onze buurtbewoners.

Maar jammer genoeg zit niet iedereen op sociale media waardoor veel buurtbewoners van niets wisten. Er is zelfs een buurtbewoner tot bij ons gekomen om meer informatie te vragen, dat is toch ook niet logisch?

Maandagavond hebben sommige huizen inderdaad een klein briefje ontvangen met de informatie omtrent wegenwerken. Maar de hele Papenboskant heeft niets ontvangen. Dus het antwoord van de aannemer met als excuses van “Wij hebben inderdaad een paar huizen overgeslagen.” klopt van geen kanten.

Het ander probleem was de informatie in dat briefje. Het was een standaardbrief met informatie om de auto’s in een zijstraatje te zetten. Ten eerste wij hebben geen zijstraatjes, het is één lange straat die uitgeeft op een drukke hoofdbaan. Ten tweede er stond niks omtrent de tijdelijke heropening van de A12. Dus de buurtbewoners waren in paniek en terecht.

Gelukkig zijn de werken nu achter de rug. Zulke situaties moeten echt vermeden worden, maar ja een klein stom straatje met maar een 40-tal huizen en een KMO is natuurlijk het minste van hun zorgen."

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square

Dorpstraat 85B, 1785 Brussegem  

Tel. 02 460 42 93

• Cursiefje@leleu.be

© 2020 't Cursiefje | Made by Leleu Group

Leleu Group_white_LS.png