Update: dode dieren in gemeentelijke vijver

July 6, 2018

 

Na een eerste medisch onderzoek van de kadavers door een dierenarts kan met 95% zekerheid gesteld worden dat de doodsoorzaak van de watervogels uit de gemeentelijke vijver botulisme is. Om volledig uitsluitsel te krijgen, heeft het gemeentebestuur een onderzoek aangevraagd bij de Universiteit van Gent. De gemeente gaf bovendien de opdracht aan SAVU om tweemaal per dag de vijver na te kijken op dode dieren en de kadavers onmiddellijk te verwijderen om de epidemie in te tomen. Dit zal ook tijdens het weekend gebeuren.Daarnaast zet de gemeente zelf pompen in om het zuurstofgehalte in de vijver te verhogen.

 

Tot op heden is er geen verband tussen de vervuiling van de gemeentelijke vijver, die veroorzaakt werd door een boerderij uit een nabijgelegen gemeente, en het botulisme. Ook dit zal onderzocht worden door de Universiteit van Gent. De oorzaak van het botulisme is naar alle waarschijnlijkheid te vinden bij de warme weersomstandigheden van de afgelopen dagen.

 

De dierenarts raadt ten strengste aan om de kadavers niet aan te raken en de levende dieren niet te voederen en geen water te geven.

Als inwoners kadavers opmerken, kunnen ze dit steeds melden aan dienst Milieu via 02 462 05 60 en in het weekend via milieu@wemmel.be. De dienst zal tijdens het weekend eveneens per e-mail bereikbaar zijn.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square

Dorpstraat 85B, 1785 Brussegem  

Tel. 02 460 42 93

• Cursiefje@leleu.be

© 2020 't Cursiefje | Made by Leleu Group

Leleu Group_white_LS.png