Opnieuw een reuzenaronskelk open in de plantentuin van Meise

July 19, 2018

De grootste 'bloem' ter wereld is gisterenavond,18 juli 2018, pas beginnen open te gaan!

 

Eindelijk is het zover, in het midden van de zomervakantie, is het rode schutblad van de reuzenaronskelk  open gegaan en is de bloei op zijn hoogtepunt.
Deze keer is het weer een kanjer die de 2 meter overschrijdt: hij meet 218 cm! 

De reuzenaronskelk (Amorphophallus titanum), in de volksmond ook de 'stinkbloem ' genoemd, is een zeldzame, met uitsterven bedreigde plant afkomstig uit de tropische regenwouden van Sumatra. Een titaan die zijn naam alle eer aan doet, want het is de grootste 'bloem' ter wereld. De vorige 4 keren bloeide er telkens  kleine, eerder elegante exemplaren, die de 1m50 niet overstegen. Deze keer is het dus weer een reus!

Plantentuin Meise heeft 7 grotere exemplaren van de reuzenaronskelk in zijn collectie die zichtbaar zijn voor het publiek. Op dit moment kan je de reuzenaronskelk in alle stadia van zijn levenscyclus bewonderen: een bloem, een opkomend blad, een blad, een plant met vruchtjes en een verwelkte bloem. 


De bloei van de reuzenaronskelk duurt maar twee dagen, waarbij het publiek de mogelijkheid heeft om te komen genieten van dit visuele en ...geurspektakel. De karakteristieke 'lijkengeur' van de plant begint zich namelijk na de opening van de 'bloem' snel te verspreiden in de warme en vochtige atmosfeer van de tropische serres van Plantentuin Meise. Niet te missen dus :-) want de bloem verwelkt al weer na 48 u.

Om bezoekers de kans te geven dit spektakel mee te maken, blijft de Plantentuin vanavond 19 juli, uitzonderlijk laat open tot 22 uur. ​

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square

Dorpstraat 85B, 1785 Brussegem  

Tel. 02 460 42 93

• Cursiefje@leleu.be

© 2020 't Cursiefje | Made by Leleu Group

Leleu Group_white_LS.png