Veiligheid eerst op Jaarmarkt Wemmel

August 16, 2018

 

Ook dit jaar staat de dienst Integrale Veiligheid op de Jaarmarkt van Wemmel. Net zoals vorig jaar kunnen mensen op een informatieve en ludiek-actieve wijze meer te weten komen over veiligheid. De bezoekers kunnen een promille-parcours doorlopen en bij de politie AMOW komen ze meer te weten over inbraakbeveiliging.

 

Daarnaast is er ook nog de verkoop van fietsen en bromfietsen (vanaf 11u). Het gaat hier over fietsen en bromfietsen die op straat gevonden worden en die de eigenaars niet meer komen ophalen. Op de website van de gemeente vind je foto's terug van een aantal fietsen en bromfietsen. Er zal ook een mogelijkheid zijn om fietsen gratis te graveren.

 

De dienst communicatie zal dit jaar ook aanwezig zijn met een infostand over het portaal BE-Alert. Met BE-Alert kan je verwittigd worden in noodsituaties en voor boodschappen van algemeen nut. Bij de infostand kunnen de bezoekers  een Virtual Reality-bril uittesten waarbij ze terechtkomen in een noodsituatie. Hoe reageren ze in zo'n moment en hoe kunnen ze zich informeren?

 

Zoals elk jaar houdt de bibliotheek ook een boekenverkoop. De standen van de gemeente staan aan de muziekschool (Dr. H. Folletlaan 24).

 

De Jaarmarkt wordt geopend door de steltenlopers van Merchtem om 10u. Vanaf 10u doorlopend vinden er verschillende activiteiten voor jong en oud plaats: demonstratie paardendressuur, straatanimatie, kinderspeelpark, kinderrommelmarkt (nieuwe locatie: kerkplein), demonstraties van oude ambachten, imker, hoefsmid… Huifkarritten, tentoonstelling van de Eugène Laermanskring (GC De Zandloper), dierenprijskampen…

 

Een volledig overzicht van het jaarmarktweekend vind je op de website: www.wemmel.be

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square

Dorpstraat 85B, 1785 Brussegem  

Tel. 02 460 42 93

• Cursiefje@leleu.be

© 2020 't Cursiefje | Made by Leleu Group

Leleu Group_white_LS.png