Opening Kamiel Van Belle plein in hartje Buggenhout

August 17, 2018

Op donderdag 23 augustus is het eindelijk zover en kan dit plein officieel voorgesteld worden aan het publiek. Dit nieuwe plein biedt ruimte aan 74 extra parkeerplaatsen, een grote fietsenberging, een speeltoestel en een fontein.

 

Het plein krijgt de naam ‘Kamiel van Belle plein’. Het is een eerbetoon aan Kamiel van Belle, een Buggenhoutenaar die tijdens de Eerste Wereldoorlog als een ware held aanzien werd. Kamiel werd geboren in Buggenhout maar verhuisde na zijn huwelijk naar Baasrode.

Hij kreeg de titel ‘held van de Ijzer’. Kamiel zette, met gevaar voor eigen leven, de sluizen open in Nieuwpoort tijdens WOI. Zo kwam de ijzervlakte onder water te staan en werden de Duitsers tegengehouden. Een echte patriottistische daad dus. Samen met drie collega’s bediende hij tot in mei 1915 de sluizen aan de Ijzer.

 

De officiële opening vindt plaats op donderdag 23 augustus om 19u. Aansluitend kan u genieten van Buggenhout zomert op het kerkplein. Na de officiële opening kan u daar terecht voor een gratis optreden van Hammertime.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square

Dorpstraat 85B, 1785 Brussegem  

Tel. 02 460 42 93

• Cursiefje@leleu.be

© 2020 't Cursiefje | Made by Leleu Group

Leleu Group_white_LS.png