Opwijks team in “100km-run Kom op tegen Kanker”

August 17, 2018

Pieter Van Roy, Ignace Heyvaert, Marleen Herreman en Veerle Verhaegen vormen het Opwijkse team dat samen 100km tegen kanker gaat lopen.

 

Op zondag 24 maart 2019 mag een loopteam uit Opwijk deelnemen aan de tweede editie van de ‘100 km run van Kom op tegen Kanker’. Die loop is bedoeld voor teams van 4 lopers, die mekaar onderweg aanvullen: de starter gaat voor de 40km en krijgt na 10km het gezelschap van de tweede loper, die 30km voor zijn rekening neemt. Telkens 10km verder vervoegen loper 3 en 4 hun team. De 100km-run is dus een optelsom van 40, 30, 20 en 10km.

 

Het Opwijkse team wordt aangevoerd door kinesist Pieter Van Roy (44 j.) die de 40km zal lopen. Daarna komen in volgorde Ignace Heyvaert (56 j.) en Marleen Herreman (40 j.) in actie en als slotloopster is er Veerle Verhaegen (41 j.), samen met Eliane Laurent één van de boegbeelden van de succesvolle ‘Kom Opwijk tegen Kanker’-acties. Alle vier werkten ze de voorbije jaren trouwens mee aan evenementen van ‘Kom Opwijk tegen Kanker’ en hun gezamenlijke liefde voor het lopen zorgde voor de vlotte vorming van het Opwijkse team.

 

De 100km-run is geen estafette en ook geen snelheidswedstrijd, al is er wel een tracking voorzien per team. Het is de bedoeling dat je als team samen over de meet komt. Naast het financiële luik en de sportieve prestaties, primeren zeker ook de unieke sfeer en de hartverwarmende verbondenheid onder de deelnemers en supporters. Vorig jaar waren Linde Merckpoel en Saartje Vandendriessche de ambassadeurs van de eerste editie. Samen met 213 teams die toen deelnamen, liepen zij liefst 532.500 euro bijeen in de strijd tegen kanker.

 

Dit jaar zullen er dus 300 teams deelnemen, wat de totale opbrengst al meteen op minstens 750.000euro zal brengen. Wie de ambassadeurs voor deze tweede editie zullen worden, blijft voorlopig een goed bewaard geheim.

 

De 100km-run wordt gehouden op een parcours op en rond campus ‘Drie Eiken’ van de universiteit van Antwerpen (Wilrijk) en het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Maximum 300 teams worden toegelaten tot dit uniek loopevenement en om te mogen deelnemen moet je als team 2.500 euro inzamelen, geld dat integraal naar onderzoek in de strijd tegen kanker gaat. De sportieve organisatie en professionele omkadering is in handen van Golazo, dé referentie in België op het vlak van de organisatie van grote loopevenementen.

 

Om het startgeld bij mekaar te halen, houdt het Opwijkse team i.s.m. de vzw Kom Opwijk tegen Kanker op donderdag 30 augustus een spaghettifestijn in het Hof ten Hemelrijk. Vanaf 17u kan iedereen daar terecht voor overheerlijke (ook vegetarische) spaghetti om zo het Opwijkse team een flinke duw in de rug te geven.

 

Ben je die avond niet in de mogelijkheid om te steunen, dan kan dat ook nog door een gift te doen via het rekeningnummer BE56 7360 3575 6688 van Kom op tegen Kanker, met vermelding van de code 340023238 + het woordje “GIFT” (belangrijk!). Vanaf 40 euro is zo’n gift fiscaal aftrekbaar.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square

Dorpstraat 85B, 1785 Brussegem  

Tel. 02 460 42 93

• Cursiefje@leleu.be

© 2020 't Cursiefje | Made by Leleu Group

Leleu Group_white_LS.png