100 kilometer stappen voor het Wildlife Intervention Team Vlaams-Brabant vzw.

September 4, 2018

Marc Marse uit Steenokkerzeel stapte op vrijdag 10 augustus 2018 de dodentocht van Bornem volledig uit, een wandeltocht van 100 kilometer.  Hiervoor liet hij zich sponsoren door vrienden, kennissen, familieleden en plaatselijke handelaren uit Steenokkerzeel.

 

Hij scharrelde zo maar even 625 Euro samen wat hij op 1 september 2018 schonk aan twee vzw’s die hem nauw aan het hart liggen: het Wildlife Intervention Team Vlaams-brabant, een organisatie die het veldwerk opknapt voor het Opvang Centrum voor wilde vogels en dieren te Malderen en Kathy’s-Cathouse, een erkend asiel voor katten te Ardooie (West-Vlaanderen). Geen van beiden worden gesubsidieerd door de overheid en moeten leven van de goodwill van burgers met een hart voor dieren die bereid zijn tot sponsoren of giften.

 

Beide organisaties mochten elk 312,50 Euro in ontvangst nemen en werden hiervoor uitgenodigd op de terreinen van het VOC te Malderen waar Marc Marse beide enveloppen plechtig overhandigde onder luid applaus.

 

Het Wildlife Intervention Team kan deze centjes zeer goed gebruiken, het vooropgestelde brandstof-budget werd deze zomer, onvoorzien, ruimschoots overschreden. Van mei tot op heden hebben ze zo maar even 32.000 kilometer rondgereden in Vlaams-brabant om zieke en gewonde wilde vogels en dieren te gaan vangen of te gaan ophalen bij de mensen thuis. Door de aanhoudende droogte en de felle hitte van de afgelopen maanden vielen heel wat slachtoffers onder de Vlaamse fauna en dienden dringend geholpen te worden. Het betreft een 500-tal dringende interventies op zeer korte termijn. Er werd gewerkt van 9 uur s’ochtends tot middernacht en dit 7 dagen op 7.

 

Alle dieren werden naar het VOC-Malderen afgevoerd, om de eerste zorgen toegediend te krijgen, te revalideren om nadien terug de wijde natuur ingestuurd te worden. De meeste slachtoffers waren te vinden onder de nestdieren. Jonge en pasgeboren hulploze schepseltjes die vaak verweesd werden achtergelaten door hun overleden ouders, eveneens slachtoffer van de droogte en de hitte.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square

Dorpstraat 85B, 1785 Brussegem  

Tel. 02 460 42 93

• Cursiefje@leleu.be

© 2020 't Cursiefje | Made by Leleu Group

Leleu Group_white_LS.png