Eerste editie kamermuziek festival Kâsteaux in het Kasteel van Bouchout te Meise

June 21, 2019

 

Zaterdag 10 en zondag 11 augustus vindt de eerste editie van het kamermuziek festival Kâsteaux plaats in het Kasteel van Bouchout. Op deze betoverende locatie in de plantentuin van Meise geven muzikanten van over de hele wereld tijdens vier kamermuziekconcerten het beste van zichzelf.

 

Kâsteaux is de droom van Marc Sabbah, solo altviolist bij het Nationaal Orkest van België, en Pamela Poté, geboren en getogen Meisenaar. Marc, tevens Artistiek Directeur van Kâsteaux, heeft een specifiek beeld voor ogen. “Het is ons doel om de geest van ons publiek te voeden met kamermuziek van weredklasse. We doen dit door de luisteraars onder te dompelen in een wondermooie locatie waar ze kunnen genieten van een glas wijn, een kaasplankje en huisgemaakte hummus. Het eeuwenoude Kasteel van Bouchout en wereldberoemde muzikanten zullen hun een onvergetelijke sensatie bezorgen.”  

 

Op zaterdag kan men het jonge, Belgische talent Nicolas Dupont aan het werk zien maar ook de klanken van Asi Matathias’ viool zullen in de Wapenzaal van het kasteel weerklinken. Elke dag voeren de muzikanten een nieuw programma op met werken van ondermeer Mozart, Brahms en Schubert. Ook liefhebbers van minder bekende componisten komen aan hun trekken met een serenade van Bridge en een lament van Dohnanyi. Om een link te leggen met de botanische plantentuin is het programma opgebouwd rond het thema groeien en bloeien. Tijdens het eerste concert van de dag kan men luisteren naar duos, trios, en quartetten wat tijdens het laatste concert uitgroeit tot een muzikaal crescendo met quintetten en sextetten.

 

Zowel zaterdag als zondag kan men genieten van twee concerten waarvan het eerste plaatsvindt om 11u30 en het tweede om 15u00. Na afloop van elk concert kan het publiek genieten van huisgemaakte limonade en hummus maar ook van kaasplankjes en een glas wijn. Kâsteaux draagt duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel dus worden er alleen maar herbruikbare materialen en biologische prodcuten gebruikt.

 

Kâsteaux hoopt een totaalconcept neer te zetten dat het publiek zal bekoren met zijn indrukwekkende programma en internationaal bekende muzikanten. De volledige programmatie kan geraadpleegd worden op www.kasteaux.com waar meteen ook de tickets besteld kunnen worden. Met hun ticket krijgen de bezoekers ook gratis toegang tot de plantentuin.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square

Dorpstraat 85B, 1785 Brussegem  

Tel. 02 460 42 93

• Cursiefje@leleu.be

© 2020 't Cursiefje | Made by Leleu Group

Leleu Group_white_LS.png