Met de trein naar Dodentocht

August 7, 2019

 

Er hangt een gezonde spanning in Bornem … de eerste wandelaars komen toe, de grote tent op het Kardinaal Cardijnplein wordt opgezet, banners en affiches van Dodentocht verschijnen in het straatbeeld. Maar de grote drukte is voor vrijdag 9 augustus zelf voorzien. “Als organisatie doen we een warme oproep naar al onze deelnemers om met het openbaar vervoer te komen”, klinkt het bij Dodentocht vzw. Vrijdagavond 9 augustus vertrekken er 13 000 wandelaars in het Breeven aan de jubileumeditie van Dodentocht. “Ongetwijfeld zorgt dit voor verkeershinder indien zij allemaal met de wagen naar Bornem komen. We roepen dan ook alle deelnemers en supporters op om met het openbaar vervoer of met de fiets te komen”, zegt Nils van den Broeck, celcoördinator Home Dodentocht. “De N16 heeft sowieso al veel verkeer te verwerken door o.a. de werken aan de Temsebrug. Het is er geregeld stilstaand verkeer zonder Dodentocht-deelnemers. Om het lot niet te tarten, kom je best met de fiets of neem je het openbaar vervoer. Daarom werken we nauw samen met NMBS. Zij voorzien op vrijdag, tussen 17 en 20 uur, speciaal voor Dodentocht ruim 2000 extra zitplaatsen voor de treinen tussen Sint-Niklaas en Mechelen”, gaat Brent Suykens, celcoördinator Home, verder. Randparking Voor wie als wandelaar toch met de wagen komt, voorziet Dodentocht randparking aan de N16. Van daaruit voorziet de organisatie een shuttledienst. “Het is namelijk niet mogelijk om met de wagen Bornem centrum in te rijden. Heel wat straten zijn afgesloten omwille van Dodentocht. Gelieve ook als deelnemer of supporter de parkeerregels na te leven”, zegt Nils Van den Broeck. Wie met de wagen komt, vertrekt best tijdig richting Bornem om niet te laat aan de start te verschijnen. Kiss and Ride “Voor wie zich dichtbij bij het centrum van Bornem wil laten afzetten, is er een kiss and ride-zone aan het gemeentehuis van Bornem (Hingenesteenweg). Deze zone is enkel bestemd om snel in en uit te stappen. Parkeren is er niet toegestaan” besluit Brent Suykens.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square

Dorpstraat 85B, 1785 Brussegem  

Tel. 02 460 42 93

• Cursiefje@leleu.be

© 2020 't Cursiefje | Made by Leleu Group

Leleu Group_white_LS.png